Ochrana osobních údajů e-shopu www.pramen-zdravi.cz
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • jméno, příjmení
      • e-mailovou adresu
      • telefonní číslo
      • adresu/sídlo
    2. Výše uvedené osobní údaje je nutné zpracovat pro odbavení objednávek a další plnění ze smlouvy, pokud mezi vámi a prodávajícím dojde k uzavření kupní smlouvy. Takové zpracování osobních údajů umožňuje čl. 6 odst. 1 písm. b) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy.

      Prodávající zpracovává tyto údaje rovněž za účelem evidence smlouvy a případného budoucího uplatnění a obranu práv a povinností smluvních stran. Uchování a zpracování osobních údajů je za výše uvedeným účelem po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis uchování smluvní dokumentace po dobu delší. Takové zpracování je možné na základě čl. 6 odst. 1 písm. c) a f) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti a pro účely oprávněných zájmů správce.

    3. Na e-mailovou adresu, případně telefonní číslo mohou být kupujícímu zasílány novinky a jiná obchodní sdělení, tento postup umožňuje § 7 odst. 3 zákona č.480/2004 Sb., o službách informační společnosti, pokud jej kupující neodmítne. Tato sdělení lze kdykoliv jakýmkoliv způsobem – například zasláním e-mailu nebo proklikem na odkaz v obchodním sdělení – odhlásit.

    4. Zpracování osobních údajů je prováděno na www.pramen-zdravi.cz tedy správcem osobních údajů. Osobní údaje pro tohoto správce zpracovávají také zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Galina Veselá, inka.vesela@seznam.cz

      Osobní údaje nebudou předány do třetích zemí mimo EU.

    5. Správce má osobu tzv. pověřence. Správce lze kontaktovat na emailové adrese 

      info@pramen-zdravi.czinka.vesela@seznam.cz

    6. Správce osobních údajů, jakožto provozovatel webové stránky www.pramen-zdravi.cz, užívá na této webové stránce soubory cookies, které jsou zde užity za účelem:

          • měření návštěvnosti webových stránek a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webových stránkách
          • základní funkčnosti webových stránek

      • Sběr cookies za účelem uvedeným výše může být považováno za zpracování osobních údajů. Takové zpracování je možné na základě zákonného důvodu - oprávněného zájmu správce, a umožňuje ho čl. 6 odst. 1 písm. f) Nařízení.
      • Webové stránky lze používat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu – tento režim je možný buďto nastavit v rámci nastavení prohlížeče, nebo je možné vznést proti takovému sběru na základě oprávněného zájmu správce námitku dle čl. 21 Nařízení, která je dostupná v dolní části webových stránek. Vaše námitka bude vyhodnocena bezodkladně. Cookies nezbytné pro funkčnost webu budou uchovány pouze po dobu nezbytně nutnou pro fungování webu.
      • Vznese-li návštěvník námitku proti zpracování technických cookies nezbytných pro fungování webových stránek, nelze v takovém případě zaručit plnou funkčnost a kompatibilitu webových stránek.
      • Cookies, které jsou sbírány za účelem měření návštěvnosti webu a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webu, jsou posuzovány v podobě hromadného celku a v anonymní podobě, která neumožňuje identifikaci jednotlivce.
      • Shromážděné cookies soubory jsou zpracovány dalšími zpracovateli:
        • Poskytovatelem služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • zrušit kdykoliv zasílání obchodních sdělení,
      • vznést námitku proti zpracování na základě oprávněného zájmu správce,
      • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,
      • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
      • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů, výmaz provedeme, pokud to nebude v rozporu s platnými právními předpisy nebo oprávněnými zájmy správce,
      • na přenositelnost údajů, pokud se jedná o automatizované zpracování na základě souhlasu nebo z důvodu plnění smlouvy,
      • požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů,
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením,
      • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely diskuzních příspěvků a komentářů
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • jméno / přezdívku
      • emailovou adresu
      • fotografii (pokud poskytnete přes službu třetí strany).
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • zobrazení diskuzních příspěvků a komentářů na webu s informacemi o diskutujícím
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 10 let a to za účelem:

      • zobrazení diskuzních příspěvků a komentářů na webu s informacemi o diskutujícím
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to například úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu, zasláním dopisu, emailu.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek anonymizování informací o diskutujícím u vašich příspěvků (úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu), popř. na slovní žádost (dopis, email) kompletní výmaz vašich diskuzních příspěvků.
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely zaslání dotazníku zákaznické spokojenosti
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • emailovou adresu
      • informace o zakoupeném zboží
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • zaslání dotazníků pro zjištění zákaznické spokojenosti
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 60 dní a to za účelem:

      • zaslání dotazníků pro zjištění zákaznické spokojenosti
    4. Ke zpracování těchto osobních údajů Správce využívá tyto Zpracovatele:

      • Poskytovatel služby Heureka, provozované společností Heureka Shopping s.r.o., sídlem Karolinská 650/1, 186 00, Praha 8-Karlín
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to kliknutím na odkaz pro úpravu preferencí soukromí v dolní části webu, kde lze udělený souhlas e-shopu odvolat. Dále lze vzít souhlas zpět kliknutím na příslušný odkaz v emailu s dotazníkem spokojenosti. V takovém případě se odhlásíte z odběru na straně poskytovatele služby Heureka.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek ukončení zasílání dotazníku spokojenosti
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely použití funkce Hlídací pes
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • emailovou adresu
    2. Emailová adresa bude zpracována za účelem:

      • využití funkce Hlídací pes – zaslání e-mailové notifikace, jakmile se změní skladovost / cena zvoleného produktu dle požadovaných preferencí uživatele
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 180 dní a to za účelem:

      • zaslání e-mailové notifikace, jakmile se změní skladovost / cena zvoleného produktu dle požadovaných preferencí uživatele.
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to zasláním emailu na kontaktní adresu info@pramen-zdravi.cz. s žádostí o odhlášení, nebo kliknutím v obdrženém mailu Hlídacího psa.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek odstranění e-mailové adresy z funkce Hlídací pes
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely rozesílky e-mailových obchodních sdělení
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • emailovou adresu
      • Zdeněk Chlebík, zd.chlebik@gmail.com
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • zařazení do databáze pro zasílání online obchodních sdělení.
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 3 let a to za účelem:

      • zasílání obchodních sdělení, pokud tuto dobu neprodloužíte
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Marketing, Zdeněk Chlebík, zd.chlebik@gmail.com
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to například úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu, zasláním dopisu, emailu nebo proklikem na odkaz v obchodním sdělení.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek ukončení rozesílky e-mailových obchodních sdělení, popř. na vlastní žádost fyzické odstranění osobních údajů z databáze e-mailového nástroje
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely registrace uživatelského účtu
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • jméno a příjmení
      • emailovou adresu
      • telefonní číslo
      • fakturační adresu
      • dodací adresu
      • historii objednávek
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • zřízení a administrace uživatelského účtu
      • nabídnutí pohodlnějšího nákupního zážitku
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 5 let a to za účelem:

      • zřízení a administrace uživatelského účtu, pokud tuto dobu neprodloužíte. K prodloužení dochází aktivním využíváním uživatelského účtu, čili při každém přihlášení do uživatelského účtu
      • nabídnutí pohodlnějšího nákupního zážitku
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatel služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to a to zasláním dopisu, emailu s žádostí o odstranění.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek odstranění uživatelské registrace z databáze včetně s tím spojených osobních údajů
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely zobrazování marketingových nabídek
    1. Udělujete tímto souhlas Galina Veselá, se sídlem ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, IČ 67226582, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • marketingové cookies (anonymní)
      • aktivita uživatele (prohlížené produkty a stránky, nákupní chování
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • marketingového zpracování Vašich nákupních preferencí
      • personalizace (tedy přizpůsobení) obchodních nabídek či kampaní
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 90 dní a to za účelem:

      • marketingového zpracování vašich nákupních preferencí, pokud tuto dobu neprodloužíte
      • personalizace (tedy přizpůsobení) obchodních nabídek či kampaní, pokud tuto dobu neprodloužíte
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Poskytovatelem služby Facebook Ads, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA
      • Poskytovatelem služby Google AdWords, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
      • Poskytovatelem služby Sklik, provozované společností Seznam a.s., sídlem Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, ČR
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU. (Servery na území EU)

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu nebo zasláním emailu.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek zabránění spouštění remarketingových kódů reklamních nástrojů a zabránění personalizace obsahu na webových stránkách e-shopu
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
    OBCHODNÍ PODMÍNKY

    OBCHODNÍ PODMÍNKY pro nákup v internetovém obchodě www.pramen-zdravi.cz

    1.    OBECNÁ USTANOVENÍ

    Kontaktní údaje
    Název: Pramen zdraví 
    www.pramen-zdravi.cz.
    Galina Veselá

    IČ: 67226582
    Reg: Magistrát města Liberec
    Mobil: +420 777 624 569
    Email: info@pramen-zdravi.cz, inka.vesela@seznam.cz


    Kontaktní adresa: ulice 5.května 175/7, 460 01Liberec 1,

    Seznam výdejních míst:

    ulice 5.května 175/7, 460 01Liberec , tel. 777 624 569


    1.2.  Obchodní podmínky se nevztahují na případy, kdy osoba, která má v úmyslu nakoupit zboží od prodávajícího, je právnickou osobou či osobou, jež jedná při objednání zboží v rámci své podnikatelské činnosti nebo v rámci svého samostatného výkonu povolání.

    1.3. Obchodní vztah mezi prodávajícím a kupujícím, který není konečným spotřebitelem se řeší dle individuálně sjednaných podmínek. To znamená, že prodávající je oprávněn jednostranně odmítnout uzavření kupní smlouvy. O této skutečnosti informuje kupujícího písemně na jeho emailovou adresu uvedenou v objednávce.

    2. UZAVŘENÍ KUPNÍ SMLOUVY

    2.1. Veškerá prezentace zboží umístěná na webovém rozhraní obchodu www.pramen-zdravi.cz. je informativního charakteru a prodávající není povinen uzavřít kupní smlouvu týkající se tohoto zboží.

    2.2. Objednávka kupujícího učiněná prostřednictvím internetového obchodu www.pramen-zdravi.cz. nebo prostřednictvím telefonu je závazným návrhem kupujícího na uzavření kupní smlouvy s prodávajícím. Prodávající potvrdí neprodleně přijetí objednávky prostřednictvím emailu na emailovou adresu uvedenou kupujícím v objednávce, přičemž toto potvrzení není akceptací prodávajícího návrhu na uzavření kupní smlouvy.

    2.3. Kupující má právo zrušit objednávku, tedy odvolat svůj návrh na uzavření kupní smlouvy, bez jakýchkoli sankcí až do okamžiku odeslání zboží. Zrušení objednávky je kupující povinen prodávajícímu oznámit prostřednictvím emailu nebo telefonu.

    2.4. Kupní smlouva je uzavřena akceptací návrhu na uzavření kupní smlouvy ze strany prodávajícího, přičemž za akceptaci se považuje odeslání zboží prodávajícího kupujícímu nebo výslovná akceptace prodávajícího prostřednictvím emailu.

    2.5. Ceny zboží a služeb (např. poštovné) uvedené na webovém rozhraní jsou v CZK včetně příslušné sazby DPH dle platné legislativy.

    2.6. Kupující souhlasí s použitím komunikačních prostředků na dálku při uzavírání kupní smlouvy. Náklady vzniklé kupujícímu při použití komunikačních prostředků na dálku v souvislosti s uzavření kupní smlouvy (náklady na internetové připojení, telefonní hovory) si hradí kupující sám.

    2.7. Kupní smlouva je uzavírána v českém jazyce a je prodávajícím archivována za účelem jejího řádného plnění a není přístupná třetím stranám.

    3. PLATEBNÍ PODMÍNKY

    3.1. Cenu zboží a případné náklady spojené s dodáním zboží dle kupní smlouvy může kupující uhradit prodávajícímu následujícími způsoby:
    a) v hotovosti na dobírku v místě určeném kupujícím v objednávce;
    b) v hotovosti na výdejnách prodávajícího;
    c) bezhotovostně převodem na účet prodávajícího;
    d) bezhotovostně platební kartou;
    e) bezhotovostně prostřednictvím platebního systému eKonto (Raiffeisen Bank);
    f) bezhotovostně prostřednictvím platební brány PayU – zahrnuje platební systémy MojePlatba (Komerční banka), GE money bank, FIO banka, Sberbank, Platba24 (Česká spořitelna), Mobito (platba přes mobilní telefon), mPeníze (mBank), ČSOB, PaySec a Era banka.

    3.2. U zboží vyráběného přímo na přání zákazníka (zakázková výroba) je kupující povinen uhradit prodávajícímu zálohu ve výši 30% prodejní ceny předem. Tato záloha je nevratná.

    3.3. Prodávající zasílá spolu se zbožím kupujícímu doklad o prodeji, který ovšem neslouží jako daňový doklad. Daňový doklad zasílá prodávající na písemné (emailem) či telefonické vyžádání kupujícího.

    4. PŘEPRAVA A DODÁNÍ ZBOŽÍ

    4.1. Náklady na poštovné a balné nese kupující dle způsobu, který zvolil při objednání zboží. Tyto náklady se řídí cenami uvedenými na www.pramen-zdravi.cz..

    4.2. Je-li prodávající podle kupní smlouvy povinen dodat zboží na místo určené kupujícím v objednávce, je kupující povinen převzít zboží při dodání. Při převzetí zboží od přepravce je kupující povinen zkontrolovat neporušenost obalů zboží a v případě jakýchkoli závad toto neprodleně oznámit přepravci. V případě shledání porušení obalu svědčící o neoprávněném vniknutí do zásilky nemusí kupující zásilku od přepravce převzít.

    4.3. V případě, že je z důvodů na straně kupujícího nutno zboží doručovat opakovaně nebo jiným způsobem než bylo uvedeno v objednávce, je kupující povinen uhradit náklady spojené s opakovaným doručováním zboží, resp. náklady spojené s jiným způsobem doručení.

    5. ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY
     
    5.1. Kupující má v souladu s § 1829 odst. 1 občanského zákoníku právo od kupní smlouvy odstoupit bez udání důvodu, a to do čtrnácti (14) dnů od převzetí zboží. Odstoupení od kupní smlouvy musí být prodávajícímu odesláno v této lhůtě prostřednictvím emailu nebo písemně na adresu prodávajícího a kupující může využít vzorový formulář poskytovaný prodávajícím, jenž tvoří přílohu obchodních podmínek.

    5.2. V případě odstoupení od smlouvy se kupní smlouva od počátku ruší. Zboží musí být prodávajícímu vráceno do čtrnácti (14) dnů od odstoupení od smlouvy kupujícím. Odstoupí-li kupující od smlouvy, nese kupující náklady spojené s navrácením zboží (např. přepravu) a to i v případě, kdy zboží nemůže být vráceno pro svou povahu obvyklou poštovní cestou.

    5.3. V případě odstoupení od smlouvy vrátí prodávající peněžní prostředky přijaté od kupujícího do čtrnácti (14) dnů od odstoupení od kupní smlouvy kupujícím, a to stejným způsobem, jakým je od kupujícího přijal, pokud se s kupujícím výslovně nedomluví na jiném způsobu, kterým kupujícímu nevzniknou žádné další náklady. Prodávající není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky kupujícími dříve, než mu kupující zboží vrátí nebo prokáže, že zboží prodávajícímu odeslal.

    5.4. Kupující má v souladu s § 1832 občanského zákoníku nárok na vrácení finančních prostředků spojených s přepravou zboží (poštovné) při jeho pořízení (nikoli vrácení). Tento nárok je ovšem pouze ve výši nejlevnější varianty nabízené prodávajícím (i v případě, že kupující zvolil při objednávce dražší způsob přepravy), přičemž osobní odběr nelze považovat za takový způsob doručení.

    5.5. Kupující bere na vědomí, že dle ustanovení § 1837 občanského zákoníku nelze mimo jiné od kupní smlouvy odstoupit:
    a)    o dodávce zboží, které bylo upraveno podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu (zakázková výroba);
    b)    o dodávce zboží, které podléhá rychlé zkáze, jakož i zboží, které bylo po dodání nenávratně smíseno s jiným zbožím;
    c)    o dodávce zboží v uzavřeném obalu, které spotřebitel z obalu vyňal a z hygienických důvodů jej není možné vrátit;
    d)    o dodávce zvukové nebo obrazové nahrávky nebo počítačového programu, pokud porušil jejich původní obal.

    5.6. Kupující bere na vědomí, že pokud bude vrácené zboží poškozeno, opotřebeno či částečně spotřebováno, má prodávající nárok na úhradu škody vzniklé na zboží a je oprávněn tento nárok jednostranně započíst proti nároku kupujícího na vrácení kupní ceny. Pokud se jedná o spotřební zboží (např. kosmetika, drogistické výrobky apod.), pak lze od smlouvy odstoupit, pouze pokud kupující dodá zboží nepoškozené a nepoužité v neporušeném originálním balení.

    5.7. Je-li společně se zbožím poskytnut kupujícímu dárek, je darovací smlouva mezi prodávajícím a kupujícím uzavřena s rozvazovací podmínkou, že dojde-li k odstoupení od kupní smlouvy kupujícím, pozbývá darovací smlouva účinnosti a kupující je povinen spolu se zbožím prodávajícímu vrátit i poskytnutý dárek. 

    5.8. Do doby převzetí zboží kupujícím je prodávající oprávněn kdykoli od kupní smlouvy odstoupit. 
    V takovém případě o tom kupujícího informuje prostřednictvím emailu na adresu uvedenou v objednávce a vrátí kupujícímu kupní cenu bez zbytečného odkladu.

    5.10. Na zboží vrácené nad rámec zákonné lhůty (14 dní) si prodávající vyhrazuje podmínku, že toto zboží nesmí být použité, s prošlou exspirací, částečně či zcela spotřebované nebo poškozené nad rámec běžné kontroly zboží po jeho převzetí. Pro ostatní podmínky odstoupení od kupní smlouvy v prodloužené lhůtě platí body 5.1. až 5.8. těchto obchodních podmínek.

    6. PRÁVA Z VADNÉHO PLNĚNÍ

    6.1. Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že zboží při převzetí nemá vady a že v době kdy kupující zboží převzal:

    a)    má zboží vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, má takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce     popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné;
    b)    se zboží hodí k účelu, který pro jeho použití prodávající uvádí nebo ke kterému se zboží tohoto druhu obvykle používá;
    c)    zboží odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze, byla-li jakost nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy;
    d)    je zboží v odpovídajícím množství, míře nebo jakosti;
    e)    zboží vyhovuje požadavkům právních předpisů.

    6.2. Ustanovení uvedená v čl. 6.1. těchto obchodních podmínek se nepoužijí u zboží prodávaného za nižší cenu na vadu, pro kterou byla nižší cena ujednána. U použitého zboží na vadu odpovídající míře používání nebo opotřebení, kterou zboží mělo při převzetí kupujícím, nebo vyplývá-li to z povahy zboží.

    6.3. Právo kupujícího z vadného plnění zakládá vada, kterou má zboží při převzetí kupujícím. Projeví-li se vada v průběhu šesti (6) měsíců od převzetí, má se za to, že zboží bylo vadné již při převzetí.

    6.4. Je-li vadné plnění podstatným porušením smlouvy, má kupující právo:

    1. a)    na odstranění vady dodáním nové věci bez vady nebo dodáním chybějící věci;
      b)    na odstranění vady opravou věci;
      c)    na přiměřenou slevu z kupní ceny;
      d)    na odstoupení od smlouvy.

      5. Kupující sdělí prodávajícímu, jaké právo si zvolil při oznámení vady nebo bez zbytečného odkladu po oznámení vady. Provedenou volbu nemůže kupující měnit bez souhlasu prodávajícího.

      6.6. Práva z vadného plnění uplatňuje kupující u prodávajícího na adrese sídla www.pramen-zdravi.cz., Rýnovická 59, 466 01 Jablonec nad Nisou.

      6.7. Za okamžik uplatnění práva z vadného plnění se považuje okamžik, kdy prodávající obdržel od kupujícího vadné zboží.

      6.8. Mimosoudní vyřizování stížností spotřebitelů zajišťuje prodávající prostřednictvím elektronické adresy info@ pramen-zdravi.cz. Informaci o vyřízení stížnosti kupujícího zašle prodávající na elektronickou adresu kupujícího. 

      7. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

      7.1. Ochrana osobních údajů kupujícího, který je fyzickou osobou, je poskytována zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisůNově od 25.5.2018 podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”)

    7.2. Kupující souhlasí se zpracováním těchto svých osobních údajů: jméno a příjmení, adresa bydliště, identifikační číslo, daňové identifikační číslo, adresa elektronické pošty, telefonní číslo a (dále společně vše jen jako „osobní údaje“).

    7.3. Kupující souhlasí se zpracováním osobních údajů prodávajícím, a to pro účely realizace práv a povinností z kupní smlouvy a pro účely vedení uživatelského účtu. Nezvolí-li kupující jinou možnost, souhlasí se zpracováním osobních údajů prodávajícím také pro účely zasílání informací a obchodních sdělení kupujícímu. Souhlas se zpracováním osobních údajů v celém rozsahu dle tohoto článku není podmínkou, která by sama o sobě znemožňovala uzavření kupní smlouvy.79.4. Kupující bere na vědomí, že je povinen své osobní údaje (při registraci, ve svém uživatelském účtu, při objednávce provedené z webového rozhraní obchodu) uvádět správně a pravdivě a že je povinen bez zbytečného odkladu informovat prodávajícího o změně ve svých osobních údajích.7.5. Zpracováním osobních údajů kupujícího může prodávající pověřit třetí osobu, jakožto zpracovatele. Kromě osob dopravujících zboží nebudou osobní údaje prodávajícím bez předchozího souhlasu kupujícího předávány třetím osobám.

    7.6. Osobní údaje budou zpracovávány po dobu neurčitou. Osobní údaje budou zpracovávány v elektronické podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem.

    7.7. Kupující potvrzuje, že poskytnuté osobní údaje jsou přesné a že byl poučen o tom, že se jedná o dobrovolné poskytnutí osobních údajů.

    7.8. V případě, že by se kupující domníval, že prodávající nebo zpracovatel (čl. 7.5) provádí zpracování jeho osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života kupujícího nebo v rozporu se zákonem, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může:

    • 7.8.1. požádat prodávajícího nebo zpracovatele o vysvětlení,
    • 7.8.2. požadovat, aby prodávající nebo zpracovatel odstranil takto vzniklý stav.

    7.9. Požádá-li kupující o informaci o zpracování svých osobních údajů, je mu prodávající povinen tuto informaci předat. Prodávající má právo za poskytnutí informace podle předchozí věty požadovat přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na poskytnutí informace.



    Tyto obchodní podmínky jsou platné od 1. května 2018

     

    Příloha:  vzorový formulář pro odstoupení od kupní smlouvy

    Osvědčené produkty pro Vaše zdraví, krásu a pohodu, ale i pro zdraví Vašich mazlíčků

    Doprava při nákupu nad 1000 Kč zdarma 

    Tribulus terrestris forte

     Tribulus terrestris forte

     

    Tribulus terrestris forte je bioinformační přípravek

    obsahující koncentrovaný rostlinný extrakt z nati

    kotvičníku zemního.

     

    Použití :

    * Zvyšuje výkonnost, vytrvalost, vitalitu, obranyschopnost

    * Přispívá k přeměně tělesného tuku na svalovou hmotu

    * U mužů zvyšuje hladinu testosteronu, u žen estrogenu – především u lidí starších 40 let, kdy jejich množství

       začíná klesat

    * Je vhodný u premenstruačního syndromu a v menopauze, tlumí návaly horka, proměny nálad, podrážděnost,

       nespavost a napětí

    * Úspěšně zpomaluje rozvoj osteoporózy ve vyšším věku

    * Pomáhá při problémech s prostatou a poruchách plodnosti

    * Působí pozitivně na libido, má afrodiziakální účinky

    * Příznivě ovlivňuje trávení – zvyšuje vylučování žluče, stimuluje sekreci žaludečních šťáv a zlepšuje peristaltiku

       střev

    * Má vliv na hospodaření s vodou – působí močopudně, rozpouští ledvinové a močové kamínky, pomáhá při

       urologických i ledvinových chorobách

    * Snižuje množství cholesterolu, tuků a cukrů v krvi

    * Zlepšuje krevní oběh, rozšiřuje cévy, snižuje krevní tlak, upravuje srážlivost krve, užívá se na kardiovaskulární

       onemocnění

    * Harmonizuje činnost štítné žlázy

    * Posiluje nárůst sebedůvěry, empatie k druhým lidem a vnitřního klidu.

     

    Podle principů TČM Tribulus terrestris ovlivňuje především energetické dráhy jater, žlučníku, srdce, tenkého střeva, sleziny a žaludku, významně ale také ovlivňuje dráhu ledvin.

     

    Účinky :

    Hormonální systém

    Tribulus terrestris je nejvíce žádán a propagován díky svému nezaměnitelnému vlivu na hormonální systém. Populární je zejména jako afrodiziakum – u mužů zvyšuje hladinu mužského pohlavního hormonu testosteronu až o třetinu a obdobně u žen zvyšuje hladinu estrogenů, což by se mělo u obou pohlaví projevit významným vzrůstem sexuálního libida. U mužů dochází ke snížení pocitu vnitřního neklidu a k růstu svalové hmoty, u žen pak ke zmírnění klimakterických obtíží a snížení množství tělesného tuku. Blahodárné účinky této rostliny jsou prokázané zvláště u starších mužů a žen, u kterých postupně klesá hladina pohlavních hormonů. Ženám ve vyšším věku navíc hrozí riziko osteoporózy (mnohem častěji než u mužů), což je dáno právě hormonálními změnami, úbytkem estrogenu s následným řídnutím kostí. Tento proces kotvičník úspěšně zpomaluje. Harmonizuje také činnost štítné žlázy a pomáhá při problémech s prostatou a poruchách plodnosti. Kotvičník působí i na mladší jedince a jeho užívání nemá oproti podobným chemickým přípravkům žádné vedlejší účinky, ani při podání velmi vysokých dávek.

    Metabolismus

    Při pravidelné konzumaci kotvičníku znatelně klesá množství cholesterolu, lipidů a cukrů v krvi. V kombinaci s fyzickou aktivitou přispívá k přeměně tělesného tuku na svalovou hmotu. Má pozitivní vliv na výkonnost, vytrvalost, vitalitu a obranyschopnost. Zlepšuje krevní oběh, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, upravuje krevní srážlivost. Působí též močopudně, rozpouští ledvinové a močové kamínky a pomáhá při urologických i ledvinových chorobách. Zvyšuje vylučování žluče, stimuluje sekreci žaludečních šťáv a zlepšuje peristaltiku střev.

    Psychika

    Nárůst sebedůvěry, empatie k druhým lidem a vnitřního klidu také neodmyslitelně patří k příjemným přednostem této rostliny.

    Nové Zelené potraviny

    Mygreenlife – kvintesence přírody   Slovo „kvintesence“ vychází z Aristotelovy přírodní filozofie a je odvozeno od latinského sousloví „quinta essentia, tj. pátá podstata, esence, v alchymistické tradici pátý, nebeský živel…

    Kvintesencí dnešní doby jsou bezesporu zelené potraviny, někdy označované jako superpotraviny. Pocházejí z čistě přírodních zdrojů s minimální mírou úpravy a jejich význam spočívá v obsahu rozmanitých nutričních prvků. Jsou zdrojem nezbytných vitaminů, minerálů, enzymů, antioxidantů, aminokyselin a dalších látek důležitých pro náš organismus.

    Zatímco syntetické přípravky jsou souborem izolovaných látek, jednotlivé účinné složky zelených potravin pracují ve složitých a přesně definovaných vazbách. Fungují na principu synergie, vzájemného působení většího počtu látek, jejichž výsledný efekt se násobí. Všechny účinné složky jsou navíc obsažené v ideálních poměrech, které zajišťují jejich správné vstřebávání a optimální využití.

    Naším posláním je hledání těch nejlepších kvintesencí, které se ještě nacházejí v zapadlých koutech naší planety, na ostrůvcích čistého životního prostředí. Pouze tam, v panenské přírodě, získáváme biologicky nejkvalitnější zdroje, které šetrně zpracováváme, důkladně kontrolujeme a čerstvé je balíme.

    Mygreenlife produkty, kvintesence dnešní doby, mohou být tam, kde jste vy. Žijte svůj MYGREENLIFESTYLE!

     

    KALENDÁŘ UŽÍVÁNÍ ZELENÝCH POTRAVIN

    Při výběru nejvhodnější zelené potraviny nám nejvíce napoví naše tělo. Nalaďme se na sebe! Zelené potraviny jsou pro každého, dodávají energii a vitalitu, obnovují naše síly, můžeme je zařadit do svého jídelníčku. Je to způsob života – MYGREENLIFE…

    Pokud máme zdravotní obtíže, pomohou ve volbě specifické účinky jednotlivých zelených potravin. Každá z nich také působí na náš organismus výlučněji v určité roční době i denním čase. Při jejich cíleném podávání v tomto časovém rozmezí je dobré začít s nižšími dávkami a postupně je zvyšovat. V případě, že nemáte žádný zdravotní problém a nevíte, co vybrat, orientaci vám usnadní kalendář užívání zelených potravin.

     

    CHLORELLA – leden / 11 – 15 hod.

    SPIRULINA BARLEY – únor, březen / 15 – 19 hod.

    BARLEY JUICE – duben / 7 – 9 hod.

    ACAI – květen, červenec / 9 – 15 hod.

    MACA – srpen, říjen / 15 – 21 hod.

    HAWAII SPIRULINA – listopad, prosinec / 9 – 13 hod.

    Kosmetická lahůdka Beauty Energy

    Kosmetická lahůdka Beauty Energy

    Produkty Beauty Energy přináší koncept přírodní, vysoce funkční pěstící kosmetiky. Dokonalou pleť chápe jako harmonii mezi vnějším a vnitřním tělem. Pomocí pečlivě vybraných, nejúčinnějších ingrediencí pečuje o pokožku, organismu navrací biologickou rovnováhu a mysli dodává potřebný klid.

    Kosmetika Beauty Energy

    Tajemství skryté uvnitř

    Opravdové tajemství se ukrývá nejen v každém produktu Beauty Energy, ale především uvnitř každého z nás. Protože vnější krása je odrazem stavu našeho vnitřního těla a mysli, pečujeme nejen o pokožku, ale navracíme harmonii celému organismu.

    Dokonalá pleť

    Pokud toužíme po dokonalé pleti, musíme nejdříve porozumět našemu tělu!

    Naše pokožka je zrcadlem vzájemného působení a ovlivňování mezi vnějším světem a stavem našeho vnitřního těla. Dokonalost je odrazem jeho harmonie, jednotlivé nedokonalosti jsou signálem vychýlení biologické rovnováhy. Pomocí pečlivě vybraných, nejúčinnějších ingrediencí pečujeme o pokožku, dodáváme sílu vnitřnímu organismu a mysli navracíme potřebný klid.

    Základní principy

    S největší péčí a čistým úmyslem přistupujeme ke každému aspektu našich produktů. Vycházejí z maximálně přírodních základů, jsou k pleti šetrné, dobře se vstřebávají, příjemně aplikují a dlouhodobě působí. Mimořádně vysoké množství účinných látek v sobě spojuje metody fytoterapie, aromaterapie, krystalterapie, tradiční čínské medicíny a biorezonance tak, abychom jejich vzájemnou kombinací dosáhli toho nejlepšího efektu.

    Přírodní parfémy

    Pouze nejvzácnější esence v aromaterapeutickém množství tvoří přírodní parfém, který dodává každému z produktů výjimečnou osobitost. Jsou nástrojem jemné terapie, která má obrovskou schopnost zasáhnout hlubokou mysl a harmonizovat vnitřní sílu. Protože obsahují samotnou podstatu bylin, jsou nejbohatšími látkami v rostlinné říši a mnohé z nich patří mezi ty vůbec nejdražší.

    Kvalita

    K výrobě používáme pouze nejkvalitnější a prověřené suroviny vybrané tak, aby splňovaly náročné požadavky přírodní kosmetiky. Pečlivě vybíráme dodavatele účinných látek a dokážeme s nimi spolupracovat tak, abychom společně zajistili respekt k přirozeným biorytmům rostlin, jejich vysokou čistotu, energetickou hodnotu a účinnost. Nepoužíváme parabeny, syntetická barviva ani vůně, minerální oleje, jakékoliv ropné deriváty, geneticky modifikované organismy, chemické UV filtry ani SLS.

    Myšlenka Pentagramu

    Základem pěsticí kosmetiky je řada pěti pleťových krémů RENOVE vyvinutých podle principu harmonie pěti prvků. Pět unikátních krémů, které reprezentují pět elementů tradiční čínské medicíny: Dřevo, Oheň, Zemi, Kov a Vodu. Pět přípravků, z nichž každý je svým účinkem zaměřený na určitou orgánovou skupinu, typ pleti, stav mysli nebo nerovnováhu vnitřního organismu. Jednotlivé přípravky na sebe nejen navazují, ale vzájemně se doplňují, vyrovnávají a společně tvoří jeden ucelený systém.

    Volba správného krému tak otevírá prostor pro hravost a především vlastní intuici. Ať již vyberete podle vůně, barvy, nálady nebo zcela konkrétní potřeby, Vaše volba bude vždy správná.

    Fytoterapie

    Polykompozitní extrakt tvoří výjimečných 16 % obsahu krémů. V závislosti na konkrétním přípravku se skládá z 13 až 19 léčivých bylin pečlivě sestavených tak, aby dosahoval cíleného terapeutického účinku.

    Třetihorní termální voda

    Přirozeně prohřívaná a plná zemské energie dodává kosmetice širokou škálu vzácných prvků. Je silně mineralizovaná, avšak její složení je velmi vyvážené. Je účinná a dobře tolerovaná.

    Další společné účinné látky

    Arganový olej

    Všechny kompozice obsahují vzácný a velice kvalitní arganový olej, který je získáván v berberských oblastech severoafrického Maroka. Kombinace kontrolovaného sběru ve volné přírodě a ručního zpracování vytváří jeden z nejčistších a nejúčinnějších olejů. Má vysoký podíl čistého vitaminu E, je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a vykazuje silné antioxidační vlastnosti. Pokožku chrání a vyživuje, je výbornou prevencí vzniku vrásek a již existující vrásky vyhlazuje.

    Kyselina jantarová

    Již ve starém Egyptě si nechávali faraoni pod kůži zašívat jantarové destičky, protože věřili v jejich omlazující efekt. Moderní výzkum prokázal, že kyselina jantarová tyto vlastnosti skutečně má. Ovlivňuje přímo buněčný metabolismus a důležité biochemické pochody.

    Dýchejte volně!
    Novinka: Grepofit nosol aqua

    Každý z nás občas prodělá rýmu. Někdo jednou za dva roky, mnozí dokonce i několikrát za sezonu.  Všichni však dobře víme, jak dokáže tato zdánlivě banální nemoc zkomplikovat život. Zduřelá a  podrážděná nosní sliznice, obtížné dýchání, nekvalitní spánek... Všem těmto příznakům lze správným  přístupem předejít, nebo je alespoň zmírnit a jejich trvání zkrátit.

    JAK ONEMOCNĚNÍ VZNIKÁ, JAKÉ MÁ MOŽNOSTI LÉČBY A PŘÍPADNÁ RIZIKA?

    Rýma je virová infekce horních cest dýchacích a patří mezi nejčastější onemocnění. Protože naše dýchací  cesty jsou neustále otevřenou soustavou, jsou tak dobře přístupné nejrůznějších bakteriím a virům. Při  snížené obranné funkci naší imunity snadno dochází k přenosu infekce, která napadá sliznici prvního  kontaktu. ta ztrácí odolnost a schopnost obrany a podléhá vlivům infekce. Začne produkovat nadměrné  množství nejprve čirého, později hnisavého sekretu a pacient pociťuje první nepříjemné příznaky ve  formě ucpaného nosu, kýchání a zhoršené schopnosti dýchání. V další fázi se přidávají bolesti hlavy,  zvýšená únava, slzení a poté i nechutenství. V pozdním stadiu se může zánět rozšířit do okolí středního ucha a vedlejších nosních dutin. Zvýšené opatrnosti je nutno dbát v případě nemocných kojenců a batolat, kdy se rýma rychle a dramaticky projevuje na celkovém stavu dítěte a může mít za následek i závažnější problémy s dehydratací a nedostatkem příjmu potravy.

    K léčbě rýmy existuje množství přípravků, nejčastěji ve formě nosních kapek a sprejů. Ty lze rozdělit zhruba do dvou skupin, na chemické a přírodní. Mezi klasická chemická léčiva patří především antihistaminika, antibiotika nebo případně kortikoidy (používané u chronických nebo neinfekčních - alergických rým). Jejich výhodou je poměrně rychlá účinnost, nevýhodou samozřejmě nešetrnost a riziko vzniku rezistence a závislosti.

    Postižený člověk má snahu nos rychle zprůchodnit a použije kapky, které rychle smrští roztažené cévy. Díky tomu sliznice splaskne, nosní průduch se zprůchodní, hlen odteče a dojde k dočasné úlevě. Po určité době však účinek poleví, a pokud nedojde k léčení původní infekce, nastane opětovné uvolnění

    cév, které se začnou roztahovat, a celý proces se opakuje. Doba působení kapek se zkracuje, sliznice zůstává trvale zbytnělá, její struktura se stává nepružnou a pacient se může stát závislým na pravidelných dávkách léku v krátkých intervalech. Podle názvu jednoho z nejznámějších přípravků se takto chronické, na léku závislé onemocnění, nazývá sanorinismus.

    Další léky z této skupiny, antibiotické kapky nebo spreje (např. Bioparox), zase neúčinkují v počátečních fázích a působí pouze na bakteriální infekci.

    Přírodní přípravky jsou zastoupeny především výrobky obsahujícími mořskou vodu nebo roztok NaCl (kuchyňská sůl - chlorid sodný), obohacené případně o extrakty léčivých bylin. Jejich nevýhodou je pomalejší nástup účinku, který může být vyvážen včasným podáním. Nespornou výhodou je Šetrnost, nejsou návykové.

    RYCHLÝ NÁSTUP, DLOUHÉ PŮSOBENÍ

    Grepofit nosol aqua, novinka v nabídce Energy, která právě přichází na trh, patří do skupiny přírodních přípravků. Svou komplexní formulací se však snaží docílit rychlého a hlavně dlouhotrvajícího účinku srovnatelného s chemickými léky.

    Jako základ obsahuje třetihorní termální vodu obohacenou o extrakty ze šalvěje lékařské a šišáku bajkalského, grepový extrakt, kyselinu hyaluronovou a čistou esenci myrty obecné.

    Pro léčbu

    Podstatným faktorem ovlivňujícím výsledek je rychlost nasazení přípravku. Nejvhodnější je použití Grepofitu nosol aqua ihned po zjištění prvních příznaků onemocnění a doporučené je pokračování nejméně jeden den po jejich odeznění.

    Preventivní užití

    Náš nos neslouží pouze jako součást dýchacího ústrojí, ale také filtruje nečistoty, které se ve vzduchu nacházejí. Hrubé nečistoty jsou zachytávány nosními chloupky, zatímco drobnější částice ulpívají na nosní sliznici. Na jejím povrchu jsou drobné řasinky překryté přirozeným hlenem, jejichž neustálý pohyb za normálních okolností umožňuje postupné odlučování nečistot. Pokud však máme sliznici příliš suchou,

    nebo pokud je hlen příliš hustý, řasinky jsou omezené v pohybu a jejich funkce je snížená.

    Preventivním ošetřením Grepofitem nosol aqua na bázi denní hygieny docílíte šetrného očištění sliznice a snížíte riziko infekce horních cest dýchacích. Velmi vhodný je tento návyk pro osoby, které jsou denně vystaveny klimatizovaným prostorám. Sliznice jsou tak regenerovány, zvlhčeny a dokážou zabránit negativním důsledkům této dlouhodobé expozice.

    NOSNÍ HYGIENA - DÝCHÁNÍ A DŽALA NÉTI

    Džala néti je jogínská metoda čištění nosu, tedy dutiny nosní a nosní sliznice. Známým faktem je, že jedním z cílů jógy obecně je zintenzivnění a vědomé kontrolování energetického metabolismu. V důsledku této kontroly pak může dojít k zesílení fyzických, mentálních i psychických schopností jednotlivce. Pomineme-li některé výjimečné techniky, v józe je obecně odmítáno dýchání ústy. Hlavním orgánem, kterým přitom můžeme přijímat energii, je nos.

    Úloha nosní dutiny a nosní sliznice je tedy velmi důležitá. Jóga se svou metodou džala néti vychází z toho, že pokud je činnost nosu nedostatečná, může tato indispozice vyvolat vážné fyzické potíže. Vzduch je považován za hlavní výživu pro náš organismus a naše bytí.

    Tip na závěr:

    Nejlepším způsobem dokonalé hygieny nosních dutin je výplach mořskou vodou nebo vodou s kuchyňskou solí pomocí ,,nosní konvičky". Ta je snadno k sehnání v lékárnách nebo na internetu a v případě silné vůle k tomuto rituálu je nejlepším prostředkem. Pro nás ostatní je zde Grepofit nosol aqua.

    zdroj. VITAE 10/2015

    Nad humáty není
    Jistě si mnozí z nás postesknou, že současná doba na nás klade velké nároky, a to nejen po stránce připravenosti na řešení složitých pracovních úkolů, ale i po stránce fyzické odolnosti. Abychom vysoké životní tempo byli schopni zvládnout ve zdraví jak tělesném, tak i duševním, je třeba posilovat imunitní systém, a v tom nám mohou hodně pomoci humáty.

    CO RAŠELINA DOKÁŽE?

    Využívání rašeliny se pojí k historii i současnosti. V poslední době se pozornost zaměřila na vnitřní a vnější používání výtažků z rašeliny (humátů), které mají významný vliv na očistu organismu. Umí si poradit s řadou mutagenů, jako jsou různé druhy záření, látky vznikající při spalování včetně kouření, chemikálie, léčiva, některé nebezpečné viry (tzv. onkoviry)... Humáty na sebe vážou těžké kovy, toxiny, látky organického i anorganického původu, které bez rizika pro organismus vyloučí z těla ven. Ochraňují především střeva a brání průniku škodlivin do krevního oběhu. Mají výrazné antioxidační schopnosti, donutí “vyhasnout” volné radikály. Dosavadní výsledky výzkumu prokazují vhodnost a potřebnost využití vlastností huminových látek. Huminové látky patří mezi silné imunomodulátory se širokým ochranným efektem.

    Z pohledu biomedicíny tyto látky:

    • pomáhají při zánětech a bolestivých stavech
    • detoxikují organismus
    • brání růstu některých mikroorganismů, jako je Streptococcus, Staphylococcus, Enterococcus, Candida albicans atd.
    • působí protinádorově, zpomalují rozvoj některých typů nádorů, mají vliv na mnohočetné dělení některých skupin buněk
    • stimulují aktivitu bílých krvinek
    • mají preventivní účinek u kardiovaskulárních chorob
    • příznivě působí na pohybový aparát, pomáhají při degenerativním onemocnění kloubů
    • vytvářejí ochranu proti záření

    CENNÉ účinky

    Díky jejich působení lze humáty s úspěchem použít u žaludečních a dvanáctníkových vředů, i při dalších zánětlivých onemocněních trávicí soustavy. Regenerují játra po infekčním či toxickém poškození. Pomáhají při opakujících se infekcích herpes virem, uplatňují se u kožních chorob. Zpomalují rozvoj některých typů rakoviny, snižují hustotu krve, napomáhají rozpouštění trombů, hematomů, snižují riziko srůstů. Efektivní jsou při řešení ženských potíží hormonálního charakteru, je známý pozitivní vliv při onemocnění pohybového aparátu, u artróz a degenerace kloubů.

    Neexistuje snad dokonalejší přírodní látka s tak širokým ochranným efektem, jako jsou humáty.

    Dvě kúry – na jaře a na podzim

    Detoxikaci těla a jeho současnou podporu provádíme formou očistné kúry, alespoň 2x do roka pomocí humátových produktů Energy.

    Přípravkem první volby je Cytosan, který obsahuje lignohumát draselný obohacený o silymarin a kyselinu jantarovou. Je to bioinformační širokospektrální regenerační přípravek, který je zaměřen na detoxikaci vnitřního prostředí buněk a všech tělesných orgánů. Působí jako silný imunostimulant, likviduje plísně a viry. Neobsahuje konzervační látky, syntetická barviva ani cukry!

    Ne všechno, co se v našem organismu nachází, je pro nás potřebné – inventuru a vytřídění nám pomůže udělat i Cytosan Inovum. Kromě lignohumátu obsahuje také humát draselný, dále silymarin, kyselinu jantarovou a přídavek zeleného jílu (nevstřebává se, ale váže na sebe škodlivé látky a vylučuje se z těla ven). Proto má Cytosan Inovum výraznější vliv na detoxikaci trávicího traktu. Jinak jsou jeho účinky obdobné jako u Cytosanu.

    Naše zvířecí mazlíčky podpoříme Cytovetem, který působí při neutralizaci nebo odstranění toxinů ze zažívacího traktu a dalších tkání. Pomůže při onemocnění pohybového aparátu, degeneraci kloubů a kostí, zpomaluje růst nádorů a brání metastazování. Jako nejuniverzálnější přípravek je vhodný pro všechny druhy zvířat.

    Každodenní detoxikace

    Další humátový prostředek, Cytosan Fomentum gel, není vhodný pro vnitřní použití. Látky obsažené v gelu jsou schopné prostupovat tkáněmi a vázat na sebe odpadní látky, čímž napomáhají obnově a ochraně buněk. Těchto vlastností využíváme při mytí a koupání k očistě a ochraně kůže, omlazení pokožky (pleťové masky), obkladům nejen obličeje, ale i páteře, svalů a kloubů, také na poškozenou a poraněnou kůži (odřeniny, otoky, hematomy, úrazy), i po zatížení kůže (např. UV záření, ozáření). Gel lehce rozetřeme a necháme působit 20 minut, potom omyjeme. Postup lze opakovat.

    Cytosan mýdlo je bioinformační přírodní glycerinové mýdlo s obsahem humátu draselného, které působí na všechny infekční původce onemocnění kůže. Díky účinku huminových látek se z pokožky vyplavují škodlivé usazeniny, a tím dochází k podpoře její přirozené funkce. Mýdlo je velice vhodné při postižení podkožní tkáně, pomáhá pokožce zatížené vnitřním onemocněním, omlazuje zestárlou a vysušenou kůži, hloubkově čistí.

    Balneol obsahuje mnoho huminových látek, díky nimž dochází během koupele k výměně prvků mezi tělem a koupelí. Ricinový olej zanechá na pokožce ochranný film a směs éterických olejů zapůsobí na centrální nervový systém a plíce. Koupel je aromatická, nepěnivá, vysoce koncentrovaná (stačí 1/2 uzávěru = 5 ml/1 vanu). Aplikuje se 1–3x týdně dle zdravotního stavu, pokud máte balneoterapeutické procedury povoleny. Tělo by mělo být ponořeno po krk ve vodě o teplotě 32–36 °C, max.10–20 min. Tato procedura zregeneruje tělo, klouby, pokožku, uvolní křeče svalů, lymfatický systém a především nervový systém. Pozitivně ovlivňuje vstřebávání krevních podlitin.

    Důležité je pít

    V běžném životě potřebujeme mít dostatek vody, při očistě těla dvojnásob, a proto dodržujme pitný režim. Nikdy bychom neměli mít pocit žízně, pijme průběžně po celý den; pokud má tělo dostatečný přísun vody, je moč bezbarvá, a to je dobré znamení. Pijme nejlépe čerstvou vodu s pár kapkami Fytomineralu, zelený čaj nebo různé čisticí bylinné čaje.

    Harmonii těla i duše potřebuje každý, a proto využijme těchto úžasných produktů k detoxikaci, regeneraci, odpočinku a omlazení, buďme díky nim zdraví, krásní a radostní.

     

     zdroj: magazín Vitae 10/2012

    Pramen zdraví: Galina  Veselá, ulice 5.května 175/7, 460 01, Liberec 1, e-mail: info@pramen-zdravi.cz ,  © 2015 - 2020

     

    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.